Meteen naar de inhoud

OLYMPISCHE JEUGDSPELEN DAKAR 2022

KARATE OPGENOMEN IN SPORTPROGRAMMA VAN OLYMPISCHE JEUGDSPELEN DAKAR 2022
2019/12/04
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft vandaag besloten om Karate toe te voegen aan het sportprogramma van de Olympische Jeugdspelen 2022 in Dakar (Senegal). De beslissing is een nieuwe uitstekende mijlpaal voor de sport en het geeft Karate nog een kans om zijn vele waarden te laten zien in de Olympische fase na de Olympische Jeugdspelen 2018 in Buenos Aires en de Olympische Spelen 2020 in Tokio.

Geïnspireerd door het succes van de Olympische Jeugdspelen 2018 in Buenos Aires, gaat Karate door met het programma van het grootste sportevenement voor minderjarigen ter wereld. De sport maakte zijn Olympische debuut in 2018 in Buenos Aires; Het was een spannend toernooi dat de geschiedenis van de discipline voor altijd veranderde.

“De beslissing om Karate op te nemen in het programma van Dakar 2022 is opnieuw een geweldige prestatie voor onze sport. Karate zal zijn grote aantrekkingskracht voor de jeugd tonen op het evenement in Dakar in 2022, en we zullen nogmaals aantonen dat Karate een Olympische kernsport verdient. Ik ben er zeker van dat de hele Karate-wereld dit fantastische nieuws zal vieren; we zullen allemaal in eenheid klaar zijn om een ​​ander mijlpaalmoment voor Karate te ervaren, ”zei WKF-president Antonio Espinós.

De Olympische Jeugdspelen 2022 zijn gepland van 21 oktober tot 15 november 2022. Hoewel de data van de Karate-competitie nog moeten worden bevestigd, zal het Karate-toernooi in Dakar zes Kumite-categorieën omvatten, met drie categorieën per geslacht. Het aantal deelnemers wordt verhoogd van acht per categorie in Buenos Aires tot 12 per categorie in Dakar.